26/4/09

Quin Sant Jordi i quin aniversari!

Aquest Sant Jordi ha estat espectacular. Pati de llibres hem muntat la nostra primera parada a la Plaça Octavià i hem aconseguit un èxit aclaparador. Les quatre carpes de la plaça van estar plenes d'alegria durant tota la diada. Els llibres anaven d'unes mans a unes altres i no va haver-hi títol que no trobés el seu lector.
Gràcies als reforços de personal i als amics i familiars que ens vau fer costat, les llibreteres habituals del Pati vam poder viure la jornada amb un somriure constant. Agraïm l'esforç als llibreters de suport: Andreas, Pietat, Joan, Maria, Susan, Carmen, Eulàlia i Marta. Arnau, t'ho hauries passat súper bé a la parada! Hem pensat molt en tu. Disfruta per les Amèriques!


També volem agrair la dedicació als lectors dels autors, tant escriptors com il·lustradors, que van venir a signar llibres a la nostra parada al llarg del dia. Gràcies a la Marta Balaguer, la Cristina Losantos, la Mariona Cabassa, la Rebeca Luciani, la Monika Klose, la Ulrike Müller, la Meritxell Martí, el Xavier Salomó (se'l veu signant llibres a la foto), la Mireia Muñoz i l'Enric Larreula.

I donem les gràcies a l'Anna Font, que va explicar la llegenda de sant Jordi al pati de la llibreria i va fer un taller de construcció de personatges amb els petits, que s'ho van passar pipa amb ella.

I acabem dient-vos a tots i totes que hem fet un any!!! Aquí estem la Diana, la Sonia i la Fina un any després d'aixecar per primer cop la persiana. Per molts anys i moltes lectures!!!!!

21/4/09

Aquest sant Jordi regala llibres dedicats

20/4/09

Concurs de microrrelats de cugat.cat

Us agrada escriure? Us apassionen els textos breus? Sí? Llavors, el concurs de cugat.cat és el vostre concurs. Cliqueu en el seu nom per entrar en el seu web i envieu-los el vostre microrrelat.
Ànims i sort!

El dia de Sant Jordi, cugat.cat farà entrega dels premis als guanyadors/res del concurs de microrrelats.

Pati de llibres hi col·laborem amb l'entrega de dos reculls de contes per a un dels guanyadors:
19/4/09

Pati de llibres... al pati de l'escola Olivera

El matí de dissabte 18 d'abril, el CEIP L'Olivera celebrava la festa de la primavera amb tallers lúdics i culturals ben diferents al pati de l'escola.Pati de llibres vam muntar un racó on vam explicar als més petits de l'escola que la llibreria és el lloc on viuen els llibres fins que els nens i nenes els compren i se'ls emporten a viure amb ells a casa seva. Després, els vam explicar que els llibres són uns objectes màgics que guarden històries fantàstiques... i els vam fer viure un matí fabulós, ple d'imaginació, amb alguns dels nostres llibres.

18/4/09

Visita comentada a l'expo de la Mariona

Divendres 17 d'abril vam tancar la porta de la llibreria a les 20 h del vespre quedant-nos un grup reduït de persones en l'interior. Hi érem les llibreteres, clients i clientes interessats en l'obra de la Mariona Cabassa, amics i companys de professió de la il·lustradora, i mestres i estudiants d'il·lustració i de literatura infantil i, és clar, la Mariona.


La conversa amb una antiga professora ens va fer somriure amb les anècdotes dels seus començaments artístics «molt gestuals», «poc detallistes» sent una nena a les classes de l'escola Triangle. Això va donar peu que la Mariona parlés de l'evolució cap a un tractament molt detallista del dibuix i que expliqués com el dibuix l'ajuda a ordenar les coses, i com la va influenciar haver fet classes amb el Pep Montserrat a l'escola Massana per estructurar la feina i els personatges.


Vam poder gaudir de les explicacions de la Mariona sobre la seva manera de treballar tant en suport físic (paper/cartró) com en digital (el que més utilitza en l'obra que il·lustra per a premsa). Ens va explicar com afronta cada nova obra, com reinterpreta alguns textos i proposa nous projectes a escriptors i/o a editors. Va parlar de com treballa el color explicant que tendeix a saturar-lo. I va anomenar les tècniques amb què treballa, assenyalant la seva preferència per l'acrílic després d'haver treballat tot un estiu amb pastel gras...

La conversa va acabar augurant canvis cap a edicions molt acurades per la incidència cada cop més forta del llibre digital (llibre electrònic, e-book). «El llibre físic es mantindrà com una cosa més preciosa, com un objecte més preuat.»

La de divendres va ser una vetllada agradable, en un ambient gairebé familiar, que ens va apropar a la il·lustració de llibres per a nens i nenes des d'una perspectiva diferent.

12/4/09

Komagata a Sant Cugat

Ja són al Pati de llibres aquestes petites joies japoneses:Exemplars d'edició acuradíssima,els llibres de Katsumi Komagata estan fets amb la delicadesa d'unes mans amants del paper, la bellesa i el minimalisme.