4/11/08

Al novembre recomanem...

Aquest mes recomanem dos llibres per a pares i mares en la secció «La biblioteca» de la revista Tot amb nens:

Saber dir no. Per què és important saber dir no als teus fills.
Asha Phillips. Ed. Empúries
Llibres per a pares i mares
És evident que de vegades ens veiem obligats a dir que no, encara que no ens agradi. Però la veritat és que dir sempre que sí no és gens beneficiós. Asha Phillips, que és mare i psicoterapeuta infantil, aborda el desconcert de l'educació des d'un angle inèdit.
Saber dir no ens presenta l'etern debat sobre la relació entre pares i fills, que massa sovint ha penjat de l'estira-i-arronsa entre la permissivitat i l'autoritarisme. Defugint els extrems fàcils, Asha Phillips ens sorprèn amb una proposta renovadora: "Dir que no" mai s'hauria d'interpretar com un rebuig ni un atac als fills, sinó com una prova que creiem en la seva força i en la seva capacitat de madurar.
Ensenyar els pares i les mares a saber dir no és la manera més intel·ligent i pràctica d’ensenyar els seus fills i filles a dir que sí”. Salvador Cardús.

El nen feliç. La seva clau psicològica.
Corkille Briggs, Dorothy. Editorial: Gedisa
Llibres per a pares i mares
El nen feliç és un llibre que ens ajudarà com a pares i mares a veure el nostre fill com una persona independent que anirà conformant la seva felicitat, basada en l’autoestima, amb relació a totes les persones que es relacionen amb ell: pares, família, escola, etc. D’aquesta manera l’individu es va formant en la mesura que es veu a si mateix i els sentiments que li susciten les relacions personals que l’envolten.
El nen feliç no es redueix a l’enumeració de les condicions necessàries per a la felicitat d’un nen, també ofereix als pares un seguit d’indicacions pràctiques i, mitjançant l’anàlisi dels diferents factors que prenen part en les relacions familiars, de consells per aconseguir una educació millor i més valuosa al si de la família.