3/12/10

Taller Basurarte amb Gusti

El proper 18 de desembre a les 12 h fem un taller familiar a la llibreria Pati de llibres amb l'il·lustrador Gusti sobre el llibre Basurarte, publicat per Océano Travesía.
Les famílies que esteu inscrites, entreu a la pàgina del Gusti. Hi trobareu una entrevista a l'autor i molta altra informació sobre com es va gestar el llibre.


El taller es fa dins la programació d'activitats del projecte d'educació per a la pau Bibliomón, que en aquests mesos se centra en el Dret a l'Habitatge i a la Ciutat. El projecte està organitzat per l'Oficina de Solidaritat de l'Ajuntament de Sant Cugat, l'Associació Ombú-Acció i la Biblioteca del Mil·lenari. Les cinc llibreries independents de Sant Cugat tenim a la venda els àlbums il·lustrats i altres llibres seleccionats per treballar amb les famílies i a les escoles i hem fet aparadors temàtics des del mes de novembre amb aquests llibres i les maquetes creades pel Col·lectiu Bufallums.L'objectiu del taller del dia 18 va més enllà de l'activitat cultural i artística d'aquell dia. És que els nens i nenes participants i les seves famílies prenguin consciència de l'impacte que tenen en el medi els residus que generem amb el nostre consum. I, alhora, que vegin que podem donar un nou ús als objectes i utensilis ja utilitzats per allargar-los la vida, a més de crear-ne obres artístiques.

Una part important del taller és la feina prèvia que feu les famílies: recollir materials ja usats i que serien considerats de rebuig per portar a la llibreria. Ja estem recollint els materials. Els que encara no els hàgiu portat, feu-ho els propers dies de 10 a 14 h i de 17 a 20 h (recordeu que obrim els propers dilluns 6, dimarts 7 i dimecres 8 de desembre). Els materials poden ser robes, botons, papers, llaunes, xapes, ampolles, brics, pots... tot el que hàgiu fet servir i pugueu reutilitzar al taller. Això sí, tot ha d'estar net!