22/5/10

Bibliomón. Recursos per construir la pauAmb coordinació d'AL SUR.CAT-Ombú Acció, la Biblioteca del Mil·lenari, l'Oficina Municipal de Solidaritat i l'Ajuntament de Sant Cugat han organitzat el projecte Bibliomón. Recursos per construir la pau a la biblioteca i a l'escola.
El primer eix que treballen és la memòria històrica. A partir d'una acurada selecció d'àlbums il·lustrats, llibres documentals, novel·les gràfiques... han organitzat una programació d'activitats per treballar la memòria històrica (refugiats, exiliats i desplaçats) a les escoles. Hi han participat escriptors i il·lustradors, com l'Ignasi Blanch, la Maria Tarragó i la Roberta Bridda. I compten amb la col·laboració de diferents agents culturals de la ciutat, com les cinc llibreries, que destinem aparadors i espais de promoció al projecte durant aquest mes de maig.


Al Pati de llibres hi ha exposats els personatges de la memòria creats amb materials tèxtils per la Maria Tarragó a partir de llibres com Emigrantes i Cuando Hitler robó el conejo rosa.
I la instal·lació mòbil Mirades, de Roberta Bridda, que ens dóna la seva visió de la construcció de la pau a través de la reflexió al voltant de l'exili, amb imatges i objectes relacionats amb la memòria, els desplaçats i els refugiats.

10a nit de l'art de Sant Cugat

Pati de llibres col·laborem amb la nit de l'art de Sant Cugat oferint un aparador fins a finals de maig a dterra, galeria d'art amb qui hem fet anteriors col·laboracions a la ciutat.


Les activitats de la nit de l'art de Sant Cugat s’inicien el 24 de maig amb el Tiquet Art. Cal omplir correctament un qüestionari per participar en el sorteig d’una obra d’art d’un artista santcugatenc que tindrà lloc a la festa de cloenda de la Nit de l’Art, al claustre del Monestir. El Tiquet Art estarà disponible durant tota la setmana, a dterra, a la Casa de Cultura i a l'Oficina de Turisme.

Dissabte 29 de maig, a les 18 h, dterra ens convida a participar a l’activitat al carrer que porta per títol “Tu ets l’artista”, que iniciaran a la Plaça Dr. Galtés, amb la pintada col·lectiva d’un mural. A partir de les 20 h ompliran altres carrers de Sant Cugat fins que arribin a la Plaça Octavià.


La nit del 29 de maig la galeria dterra romandrà oberta fins les 24 h. Us animem a visitar l’exposició de ceràmica contemporània “TERRA”, de les artistes Marta Casas i Roberta Ferreira. I si abans en voleu un tastet, passeu pel Pati de llibres per veure l'aparador amb algunes de les seves peces exposades. L'aparador estarà il·luminat tota la nit del 29.

11/5/10

La fábrica de nubes, Arianne Faber, A buen paso


Dissabte vam presentar l'àlbum il·lustrat sense paraules La fábrica de nubes, d'Arianne Faber, publicat per l'editorial A buen paso. Agraïm a l'editora, Arianna Squilloni, que ens expliqués la història dels núvols que volien sortir del calaix on guarda les forquilles l'Arianne Faber, aquells núvols que van aconseguir el seu objectiu i van acabar anant-se'n cap a la fàbrica des de la qual arribarien al cel, on els veiem avui.

La fábrica de nubes és un llibre d'aquells que no té edat, que agrada tant a petits com a grans. A primer cop d'ull, crida l'atenció i fa venir ganes d'agafar-lo i mirar-lo atentament: Té un format apaisat, cobertes de cartró gruixut i el llom obert, així que deixa que els fils del cosit dels plecs es vegin i es puguin tocar. Quan l'obres, descobreixes que se'n poden fer tantes lectures com la imaginació et convidi a fer.

L'Arianne Faber va convidar els nens i nenes a dibuixar núvols a la pissarra i a imaginar en què es podien transformar. Hi va haver ovelles, dracs, núvols de pluja... Després, cada nen/a va dibuixar en un núvol de paper el que la seva imaginació li va dictar i els vam estendre al pati.

Els nens i nenes se'n van anar a casa emportant-se el llibre dedicat per l'autora i uns quants núvols. Potser per això ahir dilluns no va ploure després de tants mesos de dilluns de pluja...


Fins al setembre tenim exposades i a la venda les il·lustracions de La fábrica de nubes al Pati de llibres. Les làmines, numerades i signades per l'autora, es venen a 25 euros.

3/5/10

Presentació de l'àlbum il·lustrat La fábrica de nubesDissabte 8 de maig a les 12 h.

Presentació de l’àlbum il·lustrat La fábrica de nubes, d’Arianne Faber, publicat per A buen paso. L’àlbum és un llibre sense paraules adreçat a totes les edats que sorgeix de la frase de Theo Maassen: «De niño pensaba que se hacían las nubes en una fábrica». En l’acte podreu conèixer l’editora d’A buen paso, Arianna Squilloni, i l’autora de La fábrica de nubes, Arianne Faber, que exposarà i vendrà les il·lustracions originals de l’obra al Pati de llibres.

Després de Sant Jordi...La llibreria torna a la normalitat després de Sant Jordi!
El 23 d'abril és un dia de festa que comporta moooolts dies anteriors i posteriors de feina per preparar-ho tot i per poder tornar al ritme habitual després. Enguany tothom patia per les pluges, però finalment a Sant Cugat només va plovisquejar una mica al vespre. Així que vam gaudir d'un molt bon dia del llibre en què vam oferir el millor servei en la parada tan estupenda que hem muntat a la plaça del Monestir per segon any. Gràcies als clients, el personal, els familiars i els amics per haver compartit amb nosaltres la jornada!