Ara us convidem a fer una passejada fotogràfica per fer-ne un tastet virtual:
Valentí Gubianas, Xènia Pla, Àfrica Fanlo, Javier Andrada, Alba Garcia, Roberta Bridda, Agustín Comotto, Gusti, Arnal Ballester, Mariona Cabassa, Noemí Villamuza, Marta Balaguer, Mercè Canals, Raquel Marín... ens ofereixen amb les seves obres una mà estesa per acompanyar-nos en el camí a la Fantasia i a la imaginació.
La Marta Balaguer ens fa descobrir possibilitats poc treballades de la tècnica del gravat, que no s'utilitza gaire en la il·lustració de llibres infantils i que quan es fa servir sol ser en il·lustracions que només acompanyen els textos, sense explicar res de la història que hi ha dins aquell llibre. L'experiència i els coneixements de la Marta ens ensenyen que el gravat també té la capacitat narrativa d'altres tècniques i, per tant, pot donar cos a àlbums il·lustrats que ens expliquen històries amb la seqüenciació de les seves imatges. L'exemple més clar: Vet aquí un pèl, publicat per l'Abadia de Montserrat.
El Gusti dirigeix la seva obra a fer reflexionar sobre problemàtiques concretes en què els éssers humans estem implicats, com la generació excessiva de residus, com la dificultat de saber valorar i conviure amb els que són diferents que un mateix... La seva perspectiva és sempre positiva i ofereix punts de vista que fan créixer interrogants en els lectors i que els fan pensar en possibles accions concretes que ens farien anar cap a la construcció d'un món més habitable i amable. Un dels exemples més clars el trobem a Basurarte, publicat per Océano Travesía, on es treballa amb materials de rebuig per reutilitzar-los i crear art.
La Mariona Cabassa és una de les il·lustradores del panorama actual de casa nostra que ha aconseguit, de la mateixa manera que ho ha fet l'Arnal Ballester, que la il·lustració arribi a llocs que van molt més enllà de la literatura infantil i juvenil. Quants adults heu començat a mirar-vos les il·lustracions dels llibres per a nens i joves amb uns ulls encuriosits després que us hàgiu habituat a veure-les en els articles que llegiu a la premsa, en anuncis de la televisió, en animacions audiovisuals? En aquesta època que prima la lectura de la imatge sobre la dels textos, ens cal apostar per fer cultura amb l'obra dels grans autors, com la Mariona i l'Arnal, que ens aporten coneixements, eduquen el gust estètic i assenten les bases per poder fer créixer els lectors crítics.
La Raquel Marín ens sorprèn cada vegada que dóna cos a una idea. Té una visió de la realitat que ens envolta i de les relacions personals plena de bellesa que aconsegueix transmetre en totes les seves obres. Treballa amb materials d'aspecte primari, dur, per reconvertir-los un cop els toca en objectes d'art que comuniquen una emoció incontenible amb tota la tendresa i la bellesa continguda en un somriure, una abraçada o un petó.
Després de la passejada ve el moment de descans, que fem a la primera planta de la nostra llibreria.
I baixem de nou, per obrir-vos la porta del Pati de llibres i convidar-vos a fer la visita en persona a la llibreria.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada