27/3/11

El taller Basurarte ha estat una experiència familiar molt creativa

L'experiència va ser molt interessant. Les famílies van treballar en equip i van crear obres d'art ben imaginatives a partir dels materials de rebuig que havien anat recollint dies abans. Bona part de la importància del taller consisteix a fer reflexionar sobre la nostra manera de consumir, sobre quin és l'ús que fem de les coses. Sovint, aquest ús és limitat però es podria ampliar. Això és el que va demostrar l'experiència familiar que ahir va guiar l'il·lustrador Gusti a la llibreria Pati de llibres.


Tot plegat surt del llibre Basurarte, de Gusti, publicat per Océano-Travesía. És una font inesgotable de creativitat: idees per créixer compartint moments de diversió en família i per donar una segona vida als objectes amb què convivim. El podeu trobar a qualsevol llibreria, per descomptat al Pati de llibres. Comprar-lo és una inversió cultural.

Volem acabar aquesta entrada al blog felicitant els organitzadors de l'activitat: l'Oficina de Solidaritat de l'Ajuntament de Sant Cugat i l'Associació Ombú-Acció. Quan ens van oferir de fer alguns tallers familiars del projecte Bibliomón. Recursos per a un món millor a la nostra llibreria, els vam dir que estàvem encantades de poder col·laborar amb el projecte de manera que arribés a les famílies més enllà de l'escola, que és el primer àmbit on s'ha desenvolupat el projecte.

Iniciatives com aquesta, en què participen els organismes públics, les associacions, les escoles i les empreses privades d'una ciutat són les que fan que tota la ciutat esdevingui un espai de convivència on la cultura transforma la vida quotidiana de la gent.