28/11/12

Joguines artístiques per a infants creatius

joguines_moma_patidellibres

El MoMA ha fet tota una nova línia de llibres i joguines artístiques adreçada als més menuts. Al Pati de llibres hem triat: una pantonera en anglès que mostra les diferents tonalitats d'un color i els dóna nom, uns blocs d'apilar que juguen amb la irregularitat dels cubs tradicionalment regulars, un puzzle sense encaixos en què es poden fer camins i cercles combinant planxes de color i planxes de fotografies de núvols, fruits, flors, fils..., i una ciutat feta de peces troquelades de cartró que els nens i nenes encaixen per muntar edificis, arbres... i inventar mil i una històries urbanes.


casa_família_patidellibres

Ens ha enamorat aquest apartament modern i senzill. Així que hem fet venir la família per jugar a casetes de nines.


haba_patidellibres

Jocs d'equip de petit format per portar a tot arreu: HABA. En aquesta selecció hi ha el puzzle d'animals, el clàssic "frutal", els fantasmes del castell i tot el que cal tenir a l'abast per recuperar el correu postal i alegrar el dia dels petits, que cada cop més sovint veuen que a les bústies només hi arriben cartes per als grans (de passada, també podeu alegrar el dia dels grans i fer-los rebre una carta amable entre tanta factura i propaganda).


elmer_petitprincep_peterrabbit_patidellibres

Ens estimem els personatges literaris i ens agrada que formin part de la vida diària dels infants. Per això hem triat unes capses de música on els protagonistes són l'Elmer, el Petit Príncep, en Peter Rabbit...


elmer_patidellibres

I com que l'Elmer ens té el cor robat, hem pensat que una manera de començar el dia de bon humor és fent servir el rellotge despertador que té la seva imatge.


bola_neu_patidellibres

Aquestes boles de neu es poden mirar per les dues bandes: al davant hi ha un personatge (el Petit Príncep, l'Elmer, el Peix Irisat...) i al darrere s'hi veu la imatge que hi posem. Només cal retallar una foto, obrir la base de la bola i posar-la dins.


art_patidellibres

L'art en joc! Imaginar, crear, construir, desfer, tornar a muntar... Per deixar-nos anar on ens porti la imaginació.


niu_patidellibres

Dissenyem un niu i donem la benvinguda al cant dels ocells.


ioio_molinet_baldufa_patidellibres

Handmade: fem servir les nostres mans per crear joguines úniques. Dissenyem ioiós, baldufes, nines kokeshi, construïm molinets de vent i boles de neu...


estel_calidoscopi_braçalet_patidellibres

Fem un calidoscopi, una capa de superheroi, braçalets per a les amigues, galetes amb els avis, pintem ninos amb el pare i la mare, creem sabons, fem entrar en erupció un volcà, dissenyem el nostre propi estel, juguem amb els amics i les amigues i compartim el temps d'esbarjo tot rient, potser no arribarem a levitar com els amics de la Mary Poppins, però haurem passat unes estones divertides inoblidables.