22/11/13

Aquest desembre voldreu viure al Pati de llibres. Cada dissabte, activitat familiar. Comencem el 30 de novembre!

Melics, Delicatessen i Petits Camaleons, Babulinka, El Tricicle...
Tots els projectes culturals interessants tenen nom propi.

Al Pati de llibres volem posar de relleu alguns d'aquests noms durant el mes de desembre:
Núria Riera, Albert Puig, Mar González, Paco Mir.


Taller Mama, d'on vinc?
Dissabte 30 de novembre i dissabte 07 de desembre
Taller per a mares que disfrutareu tota la família.
Dues sessions de 4 hores cadascuna, de 10 a 14 h. 
Taller: 60 euros. 
Opció + foto d'estudi per a la portada: 80 euros.




Amb Núria Riera, autora de la novel·la Una ola con sabor a pez (Bartleby Editores) i creadora de Melics.



Creareu un conte fet per vosaltres mateixes sobre l'arribada del vostre fill al món.
Cadascú, amb el seu estil, crearà un relat, -dolç, bonic, divertit, salvatge... com vosaltres trieu!- explicant qui éreu abans que nasqués o l’anéssiu a buscar, com el vàreu desitjar, què us imaginàveu, què somiàveu... i com finalment va arribar transformant les vostres vides.
El conte es treballa amb tècniques d'scrap i s'entrega amb tapes dures, cosit a mà, i amb la fotografia del nadó que trieu com a portada.

Melics neix de la curiositat per conèixer la nostra història: Com eren les persones de les qui vinc?,  Van patir?  Van ser feliços?  Em caurien bé?  M’hi assemblo?
Conèixer la nostra història abans de que naixéssim, ens permet entendre moltes coses de la nostra vida. Perquè la nostra història comença molt abans que naixem.

Els materials per a la creació del conte estan inclosos en el preu del taller.
Cal portar els objectes personals signigicatius per al record de cada nen: ecografia de l'embaràs, mapa de la recerca en l'adopció, pedaços de roba utilitzada en moments importants, fotografies... 


Presentació del llibre El cançoner de tothom
Dissabte 14 de desembre
Trobada familiar intergeneracional: nens, pares i avis cantem junts.
A les 12 h. 
Activitat gratuïta




Amb Albert Puig, que coneixereu per la veu genuïna i l'excepcional selecció musical que ofereix gairebé a diari al Delicatessen de Catalunya Ràdio/ICAT FM i, també, pel festival de música en família Petits Camaleons, que enguany ha celebrat la seva segona edició a Sant Cugat del Vallès.


En aquesta trobada familiar escoltarem les cançons que infants, pares i avis compartim i parlarem amb l'Albert Puig de com va recollir el repertori exhaustiu del llibre El cançoner de tothom: les 150 cançons catalanes de la nostra vida, editat per Llibres d’Ombrosa i il·lustrat per Roger Padilla, guitarrista del grup Manel.

El cançoner recull les cançons "populars" que compartim familiarment totes les generacions: nens, pares i avis. Llegim la lletra i la partitura de cada cançó i, el més interessant, la informació que l'Albert Puig dóna per situar l'origen de les cançons i reinterpretar-les. 

Si entreu al blog de la Biblioteca Armand Cardona Torrandell, de Vilanova i la Geltrú, coneixereu alguna de les curiositats que demanarem a l'Albert que ens expliqui al Pati de llibres dissabte 14 de desembre. I podreu sentir algunes de les cançons!



Taller L'elixir de les emocions
Dissabte 21 de desembre
Taller per a famílies amb infants a partir de 5 anys.
A les 12 h. 
Amb inscripció prèvia: 4 euros per família.



Amb Mar González, editora de Babulinka Books, que s'ha proposat que cada títol que publiqui sigui un granet de sorra que aporti benestar i faci del món en què vivim un lloc millor, més harmònic, on tots puguem arribar a ser millors persones.




En el taller treballarem les emocions a partir del llibre La increïble història del nen menjaparaules, de Marlet i Jordi Sunyer. Un llibre per ajudar als petits lectors a precisar, concretar i poder definir els seus sentiments i així, amb llenguatge emocional, poder transmetre i entendre què succeix en el seu interior.

Al taller farem de científics de les emocions. Què és el primer que fa un científic? Investigar!


Així doncs començarem a descobrir el meravellós món de les emocions llegint el llibre i després farem un experiment. Portarem l’alegria, la tristesa, l’amor... un munt d’emocions dins un munt de potets. Barrejarem colors i sentiments i, al final, cadascú farà el seu propi elixir màgic de les emocions! 



Presentació del llibre Còmic Cúbik
Dissabte 28 de desembre
Trobada familiar amb protagonisme d'infants, adolescents i joves.
Tot i que els adults us ho passareu tan bé com ells!
A les 12 h. 
Activitat gratuïta





Amb Paco Mir, que coneixeu sobradament per la faceta d'artista còmic dins el grup El Tricicle, però que té moltes altres facetes, entre les quals la d'autor d'un llibre joc que anima a crear milers d'històries combinant les peces d'un trencaclosques.




En l'activitat familiar, Paco Mir presentarà el seu llibre Còmic Cúbik, publicat per Thule.
Adults i infants jugarem junts amb aquest tebeo d'última generació amb format de llibre joc.
Còmic Cúbik és un còmic de vinyetes rotatòries, amb 6 esbojarrades històries explicades en 9 cubs, amb la particularitat que a cada cara hi ha una vinyeta intercanviable, que es combinen en un total de 10.077.696 històries. Si gireu els cubs, les històries són més esbojarrades encara. Cada cub té un ordre: des de l’1 fins el 9, i cal mantenir-lo perquè les històries tinguin sentit. Aquesta original proposta combina còmic i trencaclosques, i cada lector hi descobreix la seva història preferida.