25/2/14

I a l'abril, Retorn a Shambhala


Començarem l'abril fent un viatge tots junts, familiars i amics, per retornar a Shambhala amb Raül Romeva i Rueda. Amb el mite de l'Atlàntida com a referent, ens endinsarem en aquest viatge a la recerca de respostes que només nosaltres mateixos ens podrem donar després de llegir la novel·la, gaudir de l'aventura i reflexionar sobre quin és l'ús que fem de l'energia i de quina manera el podem modificar per mantenir casa nostra, la Terra, en un estat d'equilibri.

Retorn a Shambhala és la segona novel·la de Raül Romeva i Rueda, que es va obrint pas com a escriptor de ficció. Publicada per Rosa dels Vents, és una novel·la d'aventures amb ritme trepidant i una bona dosi de reflexió de fons sobre com vivim els humans i com ens relacionem amb el nostre entorn.

A les llibreteres del Pati de llibres ens alegra moltíssim poder presentar el segon llibre de ficció del Raül a la nostra llibreria i us convidem a compartir amb nosaltres el matí de dissabte 5 d'abril. Us esperem a les 12 h.

Entreu a l'enllaç per llegir més sobre la novel·la i l'autor, i per veure el vídeo on entrevisten el Raül parlant del Retorn a Shambhala:

24/2/14

Al març, poesia en familia


En poques setmanes la llibreria es transformarà en un espai poètic familiar ple de música i versos. Dissabte 22 de març a les 12 h presentarem el poemari infantil de Ramón García Mateos De los álamos el viento, il·lustrat per Fernando Vicente, publicat per Faktoría K de libros i finalista al IV Premio Ciudad de Orihuela de Poesía para Niños.



El llibre recull poemes infantils amb ressons de la tradició oral i arrelats a la tradició poètica castellana. Com diuen els editors, hi trobareu:


"(…) Nanas, romances líricos, canciones inspiradas en los juegos infantiles, poemas que evocan los paisajes castellanos, o que plasman sentimientos profundos como el amor o la soledad. “De los álamos el viento” también bebe de las fuentes de dos grandes poetas de etapas distantes: el clasicismo de Góngora y el existencialismo de Blas de Otero. 


A unos versos cuyas raíces están ancladas en la tradición poética, se unen unas ilustraciones cargadas de simbolismo, evocadoras y sugerentes, en las que el dibujo se combina con los trazos sueltos y las manchas de color (...)."

Ramón García Mateos és poeta, professor de Literatura Española a l'Institut d'Educació Secundària de Cambrils i a la Universitat Rovira i Virgili. Investiga en els seus assajos la relació entre literatura i folklore. Ha traduït al castellà l'obra poètica de Gerard Vergés. I és un dinamitzador imparable de la cultura, i especialment de la poesia, allà on està.

Aquesta presentació ens fa especial il·lusió i una alegria enorme, perquè el Ramón és el professor que va transmetre la seva passió per la literatura i va guiar els inicis de la formació de la Sonia, que actualment és una de les dues llibreteres del Pati de llibres.

Presentarà l'acte l'escriptora Carme Riera, catedràtica en Literatura Española, especialista en Literatura del Siglo de Oro i membre de la Real Academia Española.


I comptarem amb la música i la veu d'Adolfo Osta, cantautor que coneix com ningú el cançoner tradicional i es nodreix de trobadors, joglars, poetes àrabs i jueus d'Al-Andaluz i Sefarad...



El matí del 22 de març serà una festa poètica i musical a la qual esteu convidats.


Entreu en l'enllaç per fer un tastet dels poemes tot veient algunes pàgines del llibre:













Ramón García Mateos
http://www.cervantesvirtual.com/bib/bib_autor/garcia/














Carme Riera
http://www.lletra.com/es/autor/carme-riera
















Adolfo Osta
http://www.ventilador-music.com/pagArtistas.asp?Artista=AO

17/2/14

Aquest dissabte 22 a les 12 h contes per a VALENTS amb Takatuka!





Els que heu estat al Pati de llibres aquest hivern sabeu que el llibre que més ens ha sorprès i que ha esdevingut el més recomanat dels últims mesos ha estat El llibre valent que Takatuka ha publicat en català i castellà.

L'autora, Moni Port, viu a Alemanya i és complicat que vingui a parlar amb les famílies lectores, per això quan vam parlar amb l'editor de Takatuka ens va proposar fer una sessió de narració de contes amb una narradora professional que vindrà dissabte amb una maleta plena d'històries, entre les quals hi haurà aquest llibre valent que llegim i rellegim a la llibreria i a casa constantment amb els nostres fills.

Veniu amb nens i nenes de totes les edats a gaudir d'un matí de contes en família. Sortireu del Pati de llibres amb ànims per somriure tot el dia i coratge per afrontar qualsevol situació que se us plantegi.

Us esperem a les 12 h!

13/2/14

Passegeu pel Pati de llibres sense moure-us del sofà!

Els de Google han vingut a la llibreria i han fet un recorregut virtual per poder-hi passejar per dins com si hi fóssiu, però sense moure-us del sofà.
Mireu, mireu:



Mostra un mapa més gran

I si trobeu els llibres que voleu, envieu-nos un correu a pati@patidellibres.com i us els farem arribar per missatgeria.

És impressionant! Cada cop més a prop, encara que estigueu lluny.


Com el petit ós i el petit tigre de Janosch... Connectats!

11/2/14

Avui hem començat el club de lectura juvenil amb La cosa perduda, de Shaun Tan, publicat per Barbara Fiore





La setmana passada engegàvem el club de lectura avançat amb Emigrantes i avui hem fet el tret de sortida del club de lectura juvenil amb La cosa perduda, tots dos llibres de Shaun Tan, publicats per Barbara Fiore.

Els dos grups estan formats per lectors atents que paren atenció a cada detall important per entendre la història que s'explica en un llibre i tots tenen moltes ganes de compartir les descobertes que fan.

Amb Emigrantes, l'Ona, el Quim, la Paula, l'Alma, la Laia, el Roger, el Nico i el Roc van veure que la història explica amb tot detall l'arribada a una ciutat d'acollida estranya tant per al protagonista de la història com per als lectors. I parant atenció a la portada i la contra van observar que posaven de relleu els dos elements que causen major sorpresa de la ciutat d'acollida on s'instal·la el protagonista: els animals que acompanyen cada ciutadà (portada) i els globus amb què arriben com pòlips de corall que crearan una nova colònia, segons explica l'autor a Esbozos de una tierra sin nombre, (contra). L'Alma va preguntar com és que el títol original The Arrival (L'Arribada) s'havia traduït com a Emigrantes i vam decidir escriure a l'editora per preguntar-li.

Avui, amb La cosa perduda, el Noel, el Tomàs i el Pol han explicat que quan van veure el personatge que neteja en l'oficina donant al protagonista la targeta amb la fletxa per trobar un bon lloc per a la cosa perduda van tornar enrere i es van adonar que la fletxa era a tot arreu des de la portada fins al final de la història i que llavors l'havien buscada i l'havien trobada gairebé en totes les il·lustracions. Han parlat de la llum que desprenen les coses perdudes i l'han relacionada amb l'alegria que sembla que només elles tenen en aquesta ciutat industrial i fosca. Han rigut quan hem interpretat els missatges en llatí inventat dels senyals on hi ha el porc dibuixat aquí i allà. I han compartit les reflexions que els ha provocat cada moment de la lectura.

I tot el que no es pot resumir en un parell de paràgrafs! L'alegria de sentir els arguments dels lectors, les visions tan diferents de cada un d'ells, l'enriquiment comú a través de la conversa... Un gust haver pogut començar aquests clubs de lectura.


4/2/14

Avui comencem el club de lectura avançat amb Emigrantes, de Shaun Tan





Aquesta tarda un grup de nois i noies, lectors i lectores entusiastes, comencen al Pati de llibres les trobades quinzenals del club de lectura avançat.

Abans de venir han llegit Emigrantes, de Shaun Tan, publicat per Barbara Fiore. Avui en parlarem conjuntament i pararem atenció a la lectura de la seqüència d'imatges d'aquest llibre il·lustrat que barreja tècniques del còmic i l'àlbum per narrar una història d'exili i reagrupament familiar sense paraules.

Les llibreteres us agraïm la confiança a les famílies que participeu dels clubs de lectura juvenil i avançat i us confessem que estem emocionades de poder engegar-los, amb moltes ganes de parlar de lectures i d'escoltar els lectors i les lectores.

21/1/14

Tallers familiars i club de lectura juvenil

Foto de les llibreteres al Pati de llibres, feta per Ernest Alòs d'El Periódico

Comencem els tallers del 2014 i engeguem dos clubs de lectura juvenil:

Manualitat feta col·lectivament amb la Kai Jalland a partir de l'àlbum A Taste of the Moon
Anglès en família
(2-6 anys) 100 euros 10 sessions:
Cada divendres del 17 de gener al 21 de març, de 17.30 a 18.15 h.
Cada setmana Kai Jalland (http://www.littlebookbugs.blogspot.com) explica una història a partir d'un àlbum il·lustrat en anglès i es fan jocs, activitats, cançons, manualitats a partir de la història per treballar vocabulari i passar una estona divertida conjuntament adults i infants al voltant de la lectura.

Il·lustració d'Emma Martínez per a Tula Books i els tallers Contes per créixer
 
Contes per créixer I
(6 mesos – 18 mesos) 80 euros 8 sessions:
Cada dimecres o dijous (el dia que hi hagi més famílies) de febrer (6, 13, 20, 27) i març (6, 13, 20, 27), de  10.30h a 11.15 h.
Cada setmana Maria Mateo, de Tula Books (http://www.tulabooks.com) treballa un tema amb adults i infants per descobrir l'entorn: colors, contraris, animals, natura, estacions... a partir d'un llibre concret i d'experimentació amb objectes i elements de l'entorn que desperten l'atenció dels petits.

Contes per créixer II
(18 mesos – 3 anys) 80 euros 8 sessions:
Cada dilluns laborable de febrer (3, 10, 17, 24) i març (10, 17, 24, 31), de 17 a 17.45 h.
Cada setmana Maria Mateo, de Tula Books (http://www.tulabooks.com) treballa un tema amb adults i infants per treballar les rutines i les emocions:compartir, bona nit, em faig gran (bolquer i xumet); estic enfadat, t'estimo, tinc por, estic gelós... a partir d'un llibre concret i d'objectes i elements de l'entorn que desperten l'atenció dels petits.


Espai obert del Pati de llibres on es fan els tallers i els clubs de lectura
Club de lectura juvenil
5 sessions 5 euros (preu simbòlic), s'entén que si no teniu els llibres els comprareu al Pati de llibres:
Cada dues setmanes (una sí i una no), dimarts (11, 25 febrer; 11, 25 març; 8 abril), de 18 a 19.15 h.
Cada quinze dies valorem conjuntament una lectura que hem preparat i parlem de personatges, trames, arguments, lectura de textos i lectura d'imatges... i ens ho passem bé una estona.
Els llibres són:
La cosa perduda / La cosa perdida, de Shaun Tan, publicat en català i castellà per Barbara Fiore.
El petit Nicolas, de Sempé i Goscinny, publicat en català per La Galera.
La història interminable, de Michael Ende, publicat en català i castellà per Alfaguara.
Pippi Calzaslargas, d'Astrid Lindgren, publicat en castellà per Blackie Books.
I un títol que triarem conjuntament el primer dia del club.

Club de lectura avançat
5 sessions 5 euros (preu simbòlic, s'entén que els llibres que no tingueu els comprareu al Pati de llibres):
Cada dues setmanes (una sí i una no), dimarts (4, 18 febrer; 4, 18 març; 1 abril), de 18 a 19.15 h.
Cada quinze dies valorem conjuntament una lectura que hem preparat i parlem de personatges, trames, arguments, lectura de textos i lectura d'imatges... i ens ho passem bé una estona.
Els llibres són:
Emigrantes, de Shaun Tan, publicat per Barbara Fiore.
La lladre de llibres / La ladrona de libros, de Markus Zusak, publicat en català per La Campana, en castellà per Lumen.
Momo, de Michael Ende, publicat en català per Bromera, en castellà per Alfaguara.
Veinte mil leguas de viaje submarino, de Jules Verne, publicat en castellà per RBA.
I un títol que triarem conjuntament el primer dia del club.

Per reservar plaça, escriviu-nos a pati@patidellibres.com o truqueu al 935831722 de dilluns a dissabte de 10 a 14 h i de 17 a 20 h.


7/1/14

7, 8 i 9 de gener tanquem per fer inventari. Tornem divendres!