22/1/10

Agraïments 1. Plometes


Comencem l'any escrivint unes entrades d'agraïment al blog.

Aquests dies tranquils posteriors al nadal (amb tota la gestió que implica a la llibreria) són propicis per valorar les últimes activitats de l'any passat i agrair la seva col·laboració als escriptors, il·lustradors i editors que van viure amb les llibreteres del Pati de llibres l'emoció de transmetre la passió per la literatura als més petits de cada casa.

En primer lloc, volem agrair a la Margarida Casacuberta que triés el Pati de llibres per presentar a Sant Cugat el llibre Plometes, el petit nakota i volem agrair a l'Anna Font la narració tan colpidora que va fer d'algun fragment del llibre al qual es van enganxar els nens que van assistir a la presentació. Aquest nadal ha estat un dels llibres més regalats als lectors de més de 8 anys que s'han apropat a la llibreria i continua sent un dels nostres grans recomanats per a cicle mitjà i cicle superior.

Quan la Margarida era una nena, un oncle seu molt viatger tornava de cada aventura amb una història del Plometes per explicar-li. La Margarida va créixer i va reunir totes les històries en un llibre de contes curts que expliquen la història d'un nen nakota, en Plometes, que vol fer-se gran i ser responsable d'ell mateix, valor molt important en la cultura nakota. En Plometes creix envoltat d'amics animals, com ara l'àliga, que l'ajuden a desenvolupar les habilitats necessàries per esdevenir el jove nakota que vol ser.

L'autora ha preparat una guia didàctica per treballar el llibre a les escoles i ja està posant en pràctica aquest treball arreu de Catalunya. Els/les mestres que estigueu interessats a treballar el llibre a l'escola, truqueu-nos (935831722) o escriviu-nos (pati@patidellibres.com) i organitzarem la trobada escola-autora perquè treballeu plegats.

Pengem algunes imatges de la presentació del llibre al Pati de llibres: