22/5/10

Bibliomón. Recursos per construir la pau























Amb coordinació d'AL SUR.CAT-Ombú Acció, la Biblioteca del Mil·lenari, l'Oficina Municipal de Solidaritat i l'Ajuntament de Sant Cugat han organitzat el projecte Bibliomón. Recursos per construir la pau a la biblioteca i a l'escola.
El primer eix que treballen és la memòria històrica. A partir d'una acurada selecció d'àlbums il·lustrats, llibres documentals, novel·les gràfiques... han organitzat una programació d'activitats per treballar la memòria històrica (refugiats, exiliats i desplaçats) a les escoles. Hi han participat escriptors i il·lustradors, com l'Ignasi Blanch, la Maria Tarragó i la Roberta Bridda. I compten amb la col·laboració de diferents agents culturals de la ciutat, com les cinc llibreries, que destinem aparadors i espais de promoció al projecte durant aquest mes de maig.


















Al Pati de llibres hi ha exposats els personatges de la memòria creats amb materials tèxtils per la Maria Tarragó a partir de llibres com Emigrantes i Cuando Hitler robó el conejo rosa.
























I la instal·lació mòbil Mirades, de Roberta Bridda, que ens dóna la seva visió de la construcció de la pau a través de la reflexió al voltant de l'exili, amb imatges i objectes relacionats amb la memòria, els desplaçats i els refugiats.

4 comentaris:

L'Espolsada llibres ha dit...

Quina inaciativa més bona!

Un chat botté ha dit...

Hola noies , una pregunta, el bibliomón és una activitat que es fa cada any? sempre d'aquesta temàtica o va canviant? sempre relacionat amb els llibres?
és que ho desconeixia i sembla molt interessant!
gràcies

Pati de llibres. Llibreria infantil i juvenil ha dit...

És una inicitiva que ha començat enguany amb el propòsit de treballar al llarg del curs escolar diversos eixos sempre a partir dels llibres.
El primer eix treballat (l'actual) és la memòria històrica. Ara estan preparant la selecció per als següents: Diversitat (interculturalitat) i Dret a l'habitatge digne. Si voleu, us poso en contacte amb les persones que ho porten. Potser podeu proposar de fer el projecte en altres municipis. És molt interessant i està molt ben treballat.
Abraçada,
Sonia

L'Espolsada llibres ha dit...

Sonia

M'envies un correu i m'ho expliques?
Gràcies!

Fe