18/10/10

Cap a la festa dels súpers amb una mà de contes

Si aneu aquest cap de setmana a la festa dels súpers, busqueu l'estand del programa una mà de contes. Hi veureu una tria de llibres en la qual participa Pati de llibres.

Manuel Barrios, director del programa una mà de contes, es va posar en contacte amb les llibreries especialitzades en literatura infantil i juvenil demanant que cada llibreria fes una selecció de llibres que són especials per algun motiu concret. A Pati de llibres hem seleccionat títols que treballen rigurosament els continguts de coneixements (animals, reproducció, cicle de la vida, pas de les estacions, art i artistes, etc.) però que ho fan d’una manera diferent, amb qualitat artística i literària. Allà van alguns exemples del que trobareu:

Andy Warhol, de Patricia Geis, col·lecció Això és un artista!, editorial Combel.
Combina fotografia i il·lustració, informació i espai de creació. Amb desplegables i materials diversos. Per apassionar-se per l’art. A partir dels 6 anys.Animals, de Pitau & Gervais, editorial Cruïlla.
Llibre de gran format, espectacular. Amb finestres. Per endevinar quin animal s’amaga rere les finestres veient-ne només una part –els ulls, el pèl…-. A partir dels 2 anys.


Nacer. Animales extraordinarios, de Xulio Gutiérrez i Nicolás Fernández, editorial Faktoría k de libros.
Llibre de gran format. Il·lustrat amb fotografies. Tria d’animals curiosos –el cavallet de mar és qui incuba els ous a la panxa…-. A partir de 7 anys.
Las estaciones, de Iela Mari, editorial Kalandraka.
Àlbum il·lustrat sense paraules. La narració visual mostra el pas de les estacions al voltant d’un arbre i la manera de viure dels animals que hi habiten. El llibre mostra com va canviar el concepte d’àlbum il·lustrat en la dècada del 1960 quan els dissenyadors de la quinta de Iela Mari –Bruno Munari, Enzo Mari, Leo Lionni…- van irrompre en la literatura infantil per transformar-la. A partir de l’any i mig / 2 anys.

L’erugueta goluda, d’Eric Carle, editorial Kókinos.
Clàssic de la literatura infantil –va fer 40 anys el 2009-. Narra el naixement i la transformació d’una eruga en papallona de manera simpàtica i senzilla. Amb troquels simples. Il·lustració basada en collages plens de color i intensitat. A partir d’1 any.

1 comentari:

Anònim ha dit...

RE: L’erugueta goluda, d’Eric Carle
ideal per quan els nens ja saben agafar un llibre i poden passar les pàgines. Els acostumen a agradar els foradets que deixa l'oruga cada cop que es cruspeix alguna cosa.
Nyam!