2/6/12

Una aventura entre pirates... Gràcies, Enric Larreula!









Aquest matí hem après un niu d'història a més de passar-ho genial amb l'Enric Larreula i conèixer mil i una anècdotes i informacions curioses dels pirates i bucaners del segle XVII. Sabíeu que l'arracada d'or que duien els pirates era l'assegurança que tenien per pagar l'enterrament quan morien? Aquesta és només una de les moltíssimes curiositats que ha compartit l'Enric amb les famílies que han vingut a conèixer-lo i a demanar-li que signés uns quants llibres. 
Tota la feina que va estar fent durant anys per documentar-se i poder escriure els llibres de la sèrie Ala de corb ha anat sorgint mot rere mot i ha omplert el pati de la llibreria d'entusiasme i ganes de llegir per saber-ne més. 
Estem encantades amb la relació que s'ha establert avui entre l'autor i els seus lectors. Un parell de germans, que van ser els artífexs de la trobada d'avui, han mantingut un somriure immens a la cara tot el matí. En Quim, que sap de cor diàlegs sencers de molts llibres de la sèrie, ha pogut parlar tranquil·lament amb l'Enric després de la presentació d'Ala de corb a Florida, que publica només en català l'editorial Baula. Per a les llibreteres aquest moment ha estat divertit, entranyable i màgic. L'Enric ens ha comentat que era com si l'haguessin escrit junts el llibre, ha, ha.
Això és el que volíem saber quan vam decidir obrir la llibreria fa quatre anys: Què passa amb els llibres quan són a les mans dels nens i nenes? Què en fan? Com viuen la lectura? Com creixen com a lectors? De quina manera podem posar els nostres coneixements i l'experiència al servei d'aquests lectors?
Avui ha estat un regal literari. Un matí que ofereix la gratificació de veure com les recomanacions que fem les llibreteres són graons d'una escala que els nens i nenes pugen per esdevenir lectors autònoms i crítics. 
Quina alegria!