8/10/13

Receptes de pluja i sucre


Emmarcada en el Festival de Poesia de Sant Cugat del Vallès, al Pati de llibres farem una trobada amb les autores de l'àlbum il·lustrat Receptes de pluja i sucre / Recetas de lluvia y azúcarMónica Gutiérrez Serna i Eva Manzano, que vindran a parlar-nos de com van fer aquest llibre singular que  Thule publica en català i en castellà. La trobada és a les 11 h.


receptes_de_pluja_i_sucre


Receptes de pluja i sucre / Recetas de lluvia y azúcar és un àlbum il·lustrat molt poètic. Plantejat com un receptari, cada recepta parla d'una emoció (por, empatia, paciència, simpatia...) presentant-la en un relat líric i suggeridor i, seguidament, proposa una recepta per perdre la por, sentir empatia, ser pacient, oferir simpatia... És una joieta per a petits i grans que ens agrada recomanar, raó per la qual vam proposar oferir un aparador més ampli que el de la llibreria per donar-lo a conèixer als qui encara no el coneixeu i vam triar que la trobada amb les autores, Eva Manzano Plaza (text) i Mónica Gutiérrez Serna (il·lustracions), estigués emmarcada en el Festival de la Poesia de Sant Cugat del Vallès.


receptes_de_pluja_i_sucre

Receptes de pluja i sucre / Recetas de lluvia y azúcar és un dels llibres més originals que tindreu mai a les mans. L’edició en tapa dura és delicada, els textos estan treballats poèticament i la il·lustració transporta a l’interior d’un quadern d’artista íntim. Thule hi ha posat els cinc sentits en aquesta edició en tapa dura. Les cobertes d’aparença senzilla i elegant, són fetes de cartró gris imprès a dues tintes, negra i verda, i estan directament encolades en unes guardes verdes que alhora fan de llom i amaguen el relligat on estan cosits els plecs de les pàgines interiors del llibre, com passa en molts dels llibres editats per Orecchio Acerbo a Itàlia.


receptes_de_pluja_i_sucre


Els textos d’Eva Manzano són poètics. En cada doble pàgina combina un text escrit en prosa poètica que sembla tret d’un diari personal on l’autora explica cada emoció i, seguidament, proposa una recepta per treballar l’emoció concreta, enumerant els passos que cal seguir perquè surti bé, com en un llibre de cuina.


receptes_de_pluja_i_sucre


El conjunt d’il·lustracions que complementen les receptes fa pensar en un quadern de viatge fet per una artista, Mónica Gutiérrez Serna, que ha viatjat per totes i cadascuna de les emocions que acull el llibre i ens les ha transmès d’una manera única combinant tècniques pictòriques ben diverses: collage, dibuix a carbó, pinzellada d’aquarel·la, gravat, estampació, fotografia...


receptes_de_pluja_i_sucre


Tot ben lligat per un cordill de punts vermells que surt del títol a la portadeta i enllaça amb una cullera plena de vida a la presentació i amb el nom de cada emoció i la seva recepta al llarg del llibre fins arribar al final, on acaba, al segell de la col·lecció dins la qual està publicat aquest receptari, “Trampantojo”, dotant la paraula de tota la significació que té d’engany a l’ull. L’aparença senzilla d’aquest àlbum il·lustrat amaga la sorpresa contínua d’un contingut molt enriquidor.

Sonia Gómez i Diana Riba
Llibreteres del Pati de llibres. Llibreria infantil i juvenil

Us esperem dissabte 26 d'octubre a les 11 h a la llibreria.
C/ Xerric 22 Sant Cugat del Vallès

1 comentari:

sfer ha dit...

fa dies que ho tinc apuntat a l'agenda i espero no perdre-m'ho!

una abraçada :-)