24/2/14

Al març, poesia en familia


En poques setmanes la llibreria es transformarà en un espai poètic familiar ple de música i versos. Dissabte 22 de març a les 12 h presentarem el poemari infantil de Ramón García Mateos De los álamos el viento, il·lustrat per Fernando Vicente, publicat per Faktoría K de libros i finalista al IV Premio Ciudad de Orihuela de Poesía para Niños.El llibre recull poemes infantils amb ressons de la tradició oral i arrelats a la tradició poètica castellana. Com diuen els editors, hi trobareu:


"(…) Nanas, romances líricos, canciones inspiradas en los juegos infantiles, poemas que evocan los paisajes castellanos, o que plasman sentimientos profundos como el amor o la soledad. “De los álamos el viento” también bebe de las fuentes de dos grandes poetas de etapas distantes: el clasicismo de Góngora y el existencialismo de Blas de Otero. 


A unos versos cuyas raíces están ancladas en la tradición poética, se unen unas ilustraciones cargadas de simbolismo, evocadoras y sugerentes, en las que el dibujo se combina con los trazos sueltos y las manchas de color (...)."

Ramón García Mateos és poeta, professor de Literatura Española a l'Institut d'Educació Secundària de Cambrils i a la Universitat Rovira i Virgili. Investiga en els seus assajos la relació entre literatura i folklore. Ha traduït al castellà l'obra poètica de Gerard Vergés. I és un dinamitzador imparable de la cultura, i especialment de la poesia, allà on està.

Aquesta presentació ens fa especial il·lusió i una alegria enorme, perquè el Ramón és el professor que va transmetre la seva passió per la literatura i va guiar els inicis de la formació de la Sonia, que actualment és una de les dues llibreteres del Pati de llibres.

Presentarà l'acte l'escriptora Carme Riera, catedràtica en Literatura Española, especialista en Literatura del Siglo de Oro i membre de la Real Academia Española.


I comptarem amb la música i la veu d'Adolfo Osta, cantautor que coneix com ningú el cançoner tradicional i es nodreix de trobadors, joglars, poetes àrabs i jueus d'Al-Andaluz i Sefarad...El matí del 22 de març serà una festa poètica i musical a la qual esteu convidats.


Entreu en l'enllaç per fer un tastet dels poemes tot veient algunes pàgines del llibre:

Ramón García Mateos
http://www.cervantesvirtual.com/bib/bib_autor/garcia/


Carme Riera
http://www.lletra.com/es/autor/carme-riera
Adolfo Osta
http://www.ventilador-music.com/pagArtistas.asp?Artista=AO