29/3/09

Tat!

Dissabte vam passar un matí de moixaines, jocs i cançons al primer pis de la llibreria de la mà i la veu de la Marta Badia, una de les dues autores del Tat! Recull de moixaines, jocs i cançons per a infants i una dels dos autors de l'Aserrín! Repertorio de mimos, juegos y canciones para los más pequeños.
La Marta va començar el taller dirigint-se als pares, fent esment de la voluntat pedagògica del repertori del llibre amb CD, i va explicar que el més important és el que els adults transmetem als petits quan els parlem, els cantem, els acaronem... perquè coneixen el món a través nostre. «El seu propi cos, els sons, el moviment... tot els arriba a través nostre. (...) Els ajudem a començar a conèixer i entendre la realitat, l'entorn. A expressar-se, a fer servir els sentits i a convertir les sensacions en sentiments.»

El taller per a famílies amb nens i nenes de 2 i 3 anys va ser tan interessant i els petits s'ho van passar tan bé que quan va arribar l'hora de plegar una de les nenes, la Blanca, va preguntar a la mare per què havien de marxar.

Gràcies, Marta, per tot el que ens has ensenyat i per haver-nos recordat que el més important és el contacte físic i visual, que cantem als petits, que els toquem i que els mirem amb atenció quan ho fem.