1/3/09

Contes sobre la pell

Dissabte 28 de febrer, l'Elena Andrés va tornar al Pati de llibres per fer un nou taller de «Contes sobre la pell» (contes amb massatge), convidant a introduir els nadons en el món de la literatura amb molt d’afecte: a través de la veu dels pares, de les imatges dels llibres i, sobretot, a través del contacte pell amb pell, tot afavorint la creació de vincles entre pares i nadons.
Li vam fer una foto somrient al Raül (el nino al qual explica contes sobre la pell) i envoltada pel Trip i el Trap (les mans gegants d'escuma amb les quals canta tot seguint el fil de les explicacions del taller).

L’Elena va animar els pares a explicar les històries dels llibres infantils amb tot tipus de materials que ofereixin diferents estímuls tàctils als petits (una ploma, una mica de llana, un tros de cotó fluix, un mocador...). Després de cada conte, quan les mans quedaven lliures de moviment i el cos del nen no tenia estímuls tàctils, l’Elena ensenyava les il·lustracions del llibre treballat i feia un recordatori (amb la col·laboració dels assistents) de les accions que duia a terme mentre l’explicava amb les mans. Aquest treball de repetició va agradar moltíssim als nens i nenes!

Aquests són alguns dels llibres i altres materials treballats a la sessió:
Cançoner de roba i feltre, col·lecció Entre 3, Ed. Serveis Educatius.
CD Ning, nong. Primeres cançons d’escola i de casa (català), GMI Records.
CD Din, Don. Primeras canciones de escuela y de casa (castellà), GMI Records.
La rata Marieta, de Fina Masgrau i Lourdes Bellver, Ed. Tàndem.
Llibre d´imatges, d’Ian Beck, Ed. Joventut.
Plou i fa sol; Cargol treu banya; En Patufet; Sol, solet; En Joan Petit; Les oques van al camp, de M. Figuerola i J.R. Alonso, col·lecció Ditets, Ed. Baula.
Gràcies, Elena, per haver-nos fet passar un matí tan agradable!