10/12/12

Recomanacions d'advent. Dia 10: Retrum

retrum

Recomanacions d'advent. Dia 10: Retrum
La desena recomanació del calendari d'advent del Pati de llibres és la sèrie de dues novel·les juvenils de Francesc Miralles, publicades en català i castellà per La Galera, Retrum.
Amb una estètica gòtica que evoca el més enllà, Retrum presenta una trama d'intrigues protagonitzada per un grup de joves vius, ben vius, i que estan en ple procés de conèixer-se ells mateixos. La història està narrada d'una manera àgil i és tan addictiva que quan acabeu un capítol necessitareu llegir el següent i quan hàgiu acabat el primer llibre correreu a la llibreria a buscar el segon. I us sabrà molt greu que la sèrie acabi aquí. Llàstima que no sigui una saga llarguíssima de set o vuit títols, perquè els llegiríeu tots amb la mateixa passió si n'hi hagués més. És d'aquelles obres juvenils que llegeixen tant adolescents com joves i adults, amb constants referències a altres autors i obres, cosa que, a més, anima a descobrir altres lectures.
Situada entre Teià, Sant Cugat, Barcelona i Londres, la història d'aquests joves us sorprendrà i us enganxarà, tant per l'habilitat amb què està narrada com pel tractament que hi trobareu de les emocions humanes: companyonia, amistat, amor, angoixa, enveja, ira, revenja..., totes les passions estan envoltades de misteri en una narració que es desenvolupa amb un ritme trepidant que no decau en cap moment. 
Per anar fent boca, entreu al web de Retrum i escolteu algunes de les cançons de la banda sonora de Nikosia.