13/12/12

Recomanacions d'advent. Dia 13: Bestiari lletrat


abecedari
abecedari


Recomanacions d'advent. Dia 13: Bestiari lletrat


Avui recomanem un llibre diferent (tant en la forma com en el contingut) en aquest calendari d'advent literari, el Bestiari lletrat de la Raquel Vela.

Un artístic abecedari salvatge s'amaga dins una capseta numerada de la petita edició que n'ha fet l'autora. Mireu amb atenció les fotografies: tot són lletres! Cada animal està fet creant la silueta de la seva forma i omplint-la amb l'estampació dels segells de la lletra destacada en la làmina. I la lletra es repeteix tantes vegades com cal fins aconseguir que s'identifiqui clarament la silueta d'un animal concret. Ara, observeu les mirades d'aquests animals. Com canvia l'expressió de cada animal amb aquests ulls humans... El resultat del collage més l'estampació és alhora inquietant, emotiu i divertit.

Una recomanació per gaudir de l'art en família, amb els més petits de la casa. Una proposta ideal per aprendre a identificar les lletres de l'abecedari. Un bon recurs per relacionar l'escriptura de les lletres amb el seu so tot recorrent a animals que els infants podran identificar. I una espurna que encendrà el foc de la imaginació i us donarà mil idees si aneu tirant del fil per fer manualitats i activitats força enginyoses amb les lletres i les imatges d'animals més enllà de les làmines. Una bona descoberta!

1 comentari:

Un chat botté ha dit...

és preciós.
felicitats per aquesta idea del calendari!