7/12/12

Recomanacions d'advent. Dia 7: Ennuvolat amb risc de mandonguilles

ennuvolat_mandonguilles

ennuvolat_mandonguilles

nublado_albondigas

Recomanacions d'advent. Dia 7: Ennuvolat amb risc de mandonguilles
La setena recomanació del calendari d'advent de la llibreria és l'àlbum il·lustrat de Judi i Ron Barrett, publicat en català i en castellà per Corimbo, Ennuvolat amb risc de mandonguilles.
Un avi explica als néts la història de Mastegaiempassa mentre esmorzen: Al poble de Mastegaiempassa el menjar cau del cel a l'hora d'esmorzar, a l'hora de dinar i a l'hora de sopar, cada dia, cuinat i a punt de ser menjat. Els seus habitants viuen feliços fins que un mal dia el temps es trastoca i els aliments que cauen del cel són cada cop més grans, hi ha una inundació de pancakes, plouen més espaguetis del compte i un huracà de salsa de tomàquet indica que allò empitjorarà... Entre sorpresa i sorpresa, els lectors riuran sense poder parar de fer-ho i, després, un cop la lectura hagi deixat el seu pòsit en el record, plantejaran preguntes als adults que us faran veure la nostra incidència en l'entorn amb uns altres ulls.
El llibre, divertidíssim, reflecteix un entorn cultural típicament nord-americà. Es va publicar a Nova York l'any 1978 i en van fer una pel·lícula d'animació dirigida per Phil Lord i Chris Miller (Sony and Columbia Pictures) també divertidíssima. Enguany és una de les obres proposades a rebre el premi Atrapallibres.