6/12/12

Recomanacions d'advent. Dia 6: Yakari

yakari

yakari

yakari


Recomanacions d'advent. Dia 6: Yakari
La sisena recomanació del calendari d'advent del Pati de llibres és la sèrie de còmic de Derib i Job, que està reeditant en català i en castellà Norma, Yakari.
Yakari és un nen indi que pot parlar i entendre els animals. Gran àliga, el seu protector, i Fill del tro, el seu cavall amic l'ajudaran a adquirir les capacitats i els valors necessaris per créixer en la seva cultura sioux: respecte per la natura i pels altres, autonomia, responsabilitat... Cada llibre publicat per Norma recupera un parell d'historietes en vinyetes que recomanem a primers lectors i, també, a les famílies que vulgueu fer una lectura compartida amb nens i nenes a partir de 4 anys. Els que seguiu la sèrie, ja sabeu que l'últim número publicat en català, l'11, ha estat retirat de la venda per l'editorial perquè hi havia una errada en el títol. De moment podeu llegir-lo en castellà o podeu esperar a finals de gener o principis de febrer, quan haurà arribat la novetat a les llibreries amb la coberta corregida en català. Als que encara no coneixeu aquest personatge us recomanem que comenceu pel primer número de la sèrie. Us hi enganxareu de tal manera que voldreu continuar-la sencera.
Les històries de Yakari són planeres. El que hi ha és el que es veu i es llegeix literalment. No hi trobareu dobles lectures com passa a Tintin o Astèrix (amb ironies i referències constants a visions del món més pròpies de joves i adults que no pas d'infants prelectors o primers lectors). Les històries de Yakari són innocents i aquesta innocència és el que fa que ens trobem davant una sèrie de còmic singular entre l'àmplia oferta actual adreçada als infants. Disfruteu-la!