14/12/12

Recomanacions d'advent. Dia 14: Pintors

pintors

pintors

pintors


Recomanacions d'advent. Dia 14: Pintors

La recomanació del catorze de desembre al calendari d'advent del Pati de llibres és l'àlbum il·lustrat de Seung-yeoun Moon i Suzy Lee, publicat en català i castellà per Libros del Zorro Rojo, Pintors.

Us recomanem tots els llibres de la Suzy Lee, especialment els àlbums Espejo, La ola, Sombras i l'assaig que l'autora n'ha fet posteriorment: La trilogia del limite (en italià, Corraini). Però avui volem para l'atenció en un àlbum fet a quatre mans on la Suzy Lee treballa com a il·lustradora d'un text escrit per una altra persona.

L'argument: Dos germans senten la veu de la mare que els diu que és l'hora del bany. Ells consideren que no estan bruts i prefereixen continuar jugant. Troben unes pintures i la imaginació fa que esdevinguin un cap indi i una gata salvatge. I mitjançant les pintures que han fet volar la imaginació, recorren mars i oceans fins arribar a l'illa de les serps verinoses, on s'ho passen d'allò més bé fins que tornen a sentir la veu de la mare. La imaginació s'evapora i corren amb els pinzells al bany. Pinten la mare i, finalment, es banyen tots junts.

Ens agrada moltíssim, d'una banda, la paciència extrema d'aquesta mare encantadora que voldríem ser totes les hores del dia i que no sempre aconseguim ser. Ens agrada molt que els infants lectors es vegin reflectits en aquests germans creatius, imaginatius i riallers. I ens agrada també l'homenatge que la Suzy Lee fa a Maurice Sendak al llarg de totes les pàgines del llibre. Si vau llegir Allà on viuen els monstres, ho veureu. Si no el vau llegir, us vindran unes ganes boges de llegir-lo després de conèixer Pintors.

Disfruteu-lo amb els infants ben a prop de la capsa de pintures o a mig camí de la banyera...