9/12/12

Recomanacions d'advent. Dia 9: Meravelles

meravelles

meravelles

meravelles

meravelles

meravelles

Recomanacions d'advent. Dia 9: Meravelles
La novena recomanació del calendari d'advent del Pati de llibres és la novel·la gràfica de Brian Selznick, publicada en català per Cruïlla i en castellà per SM, Meravelles.
Brian Selznick ens va deixar bocabadats amb La invenció de l'Hugo Cabret, que va esdevenir la primera novel·la gràfica pròpiament juvenil que entrava a les llibreries, biblioteques i a les cases dels joves lectors. Els que la vam llegir hem estat uns quants anys esperant que l'autor publiqués un altre llibre, pensant que seria la continuació de La invenció... Doncs Meravelles és una obra completament independent de l'anterior (argument, personatges, ambientació...). La manera com ha treballat Selznick la relació entre imatge i text també suposa un pas més en la seva trajectòria com a autor. En La invenció... imatge i text s'entrellaçaven per explicar una història. Ara, amb Meravelles, ens trobem amb dues històries, una la que explica la seqüència d'il·lustracions i l'altra la que expliquen els textos, dues històries que transcorren en paral·lel al llarg de la novel·la, tot i que la història de les imatges està ambientada molts anys enrere respecte de la dels textos escrits, per entrellaçar-se al final i sorprendre el lector fins a l'últim moment.
Si no heu llegit cap de les dues novel·les, és un bon moment per començar amb una d'elles i continuar amb l'altra. Us sorprendran moltíssim.