3/12/12

Recomanacions d'advent. Dia 3: Lletra a lletra

lletra_a_lletra

Recomanacions d'advent. Dia 3: Lletra a lletra
La tercera recomanació del calendari d'advent del Pati de llibres és el llibre de l'Àngels Navarro, publicat per Combel, Lletra a lletra.
Aquest llibre ple de bellesa és un abecedari i un recull de jocs d'enginy i una proposta lúdica familiar i un pou de recursos per interactuar amb l'entorn, riure i aprendre junts adults i infants. Ens entusiasma. Els continguts treballats es presenten d'una manera impecable gràcies a la cura que han tingut l'autora i els editors de Combel en el disseny, la maquetació i la impressió i fabricació de tots els materials que componen l'obra. És un exemple remarcable de la bona edició que tenen alguns llibres fets a casa nostra, amb segell de perdurabilitat i qualitat literària i artística.
Lletra a lletra és, per a les llibreteres del Pati de llibres, l'obra que reflecteix el regal familiar que comporta el fet que l'Àngels Navarro es dediqui a fer llibres per a infants. La seva mirada excepcional sobre el que ens envolta fa que les famílies puguem enriquir-nos intel·lectualment i emotivament tot jugant. Ens dóna pautes lúdiques d'aprenentatge. Ens ofereix un fil del qual podem tirar desfent el cabdell de les idees embolicades per ordenar mentalment la realitat en què vivim i exercitar les connexions neuronals, treballar la memòria, deixar-nos envair per la bellesa de les imatges i de la rima d'alguns versos, mirar de trobar solucions a endevinalles, jugar amb nombres, formar paraules i frases, observar, pensar i transformar la realitat... En fi, construir tot un imaginari ric de matissos que ens fa créixer com a persones i ens anima a compartir-ho amb els altres.
Lletra a lletra és un llibre únic que llegireu i rellegireu milers de vegades durant anys i (p)anys.