12/12/12

Recomanacions d'advent. Dia 12: Meritxell Martí i Xavier Salomó

marti_salomomarti_salomo


marti_salomo

marti_salomo

Recomanacions d'advent. Dia 12: Meritxell Martí i Xavier Salomó
Avui, en aquest calendari d'advent literari hem decidit recomanar no un llibre sinó un tàndem d'autors que tot el que fan és una bona recomanació literària: Mertixell Martí i Xavier Salomó.
Fa anys vam quedar enamorades d'Una nit bestial, llibre per a primers lectors que va publicar Cruïlla en el format petit de la sèrie blanca del Vaixell de Vapor i que ha reeditat aquest any amb unes dimensions una mica més grans i un paper satinat, que en el cas d'aquest llibre respecta molt més l'original d'il·lustració, permetent gaudir de totes les tonalitats dels colors (com els blaus dels cels nocturns o els verds de les capçades dels arbres...) amb què Xavier Salomó havia treballat les dues històries que els autors entrellacen en el llibre combinant text i imatges narratives amb una gran destresa. Una de les històries la protagonitzen un nen i la mare que un vespre tornen cap a casa (on els espera el pare, cada cop més preocupat) per carreteres secundàries on se'ls aniran creuant tot tipus d'animals, fins i tot el seu propi gos, que el nen i la mare pujaran al cotxe i faran tornar a casa. Els animals són els protagonistes de l'altra història, que s'explica al llarg del llibre a través de dobles pàgines il·lustrades sense text, amb un misteri que no es desvetlla fins al final del llibre provocant un somriure immens en el lector (i certa compassió pel gos del nen).
Després d'aquell llibre, tots els que arriben a la llibreria signats per aquest tàndem genial d'autors tenen una gran rebuda i molt bona acollida: 10 viatges i 1 somni, L'illa de les 160 difèrencies, La meravellosa història del Ratolí Pérez... I el nou 10 ciutats i 1 somni, del qual podeu veure un vídeo al blog de la Meritxell Martí.