17/12/12

Recomanacions d'advent. Dia 17: Jimmy Liao

jimmy_liao

jimmy_liao

Recomanacions d'advent. Dia 17: Jimmy Liao
Abans que acabi el dia us volem oferir una nova recomanació. Us animem a descobrir els llibres de l'autor taiwanès Jimmy Liao. Tots, sense excepció. A l'Àsia Jimmy Liao és tot un referent i algunes de les seves obres, com ara Desencuentros, han estat portades al cinema. Aquí, tot i no ser tan conegut, és també un autor de referència i fa uns anys el Gremi de Llibreters va otorgar el simbòlic Premi Llibreter d'Àlbum Il·lustrat a La noche estrellada. Tots els llibres de Jimmy Liao els publica en castellà Barbara Fiore. Els que seguiu les novetats d'aquesta petita editorial sabeu que les seves edicions solen ser molt acurades i que en el seu catàleg fa una proposta de llibre il·lustrat, majoritàriament àlbum, que tant es dirigeix a un lector adult com jove com adolescent com infantil. A la llibreria, els lectors de l'obra de Jimmy Liao són adults, joves i famílies que fan lectura compartida dels àlbums il·lustrats.

Un dels trets genuïns de Liao és l'ús que fa del color amb totes les tècniques amb què treballa. Tant les aquarel·les, com el pastel, com la combinació de tècniques sorprèn sempre per la gran diversitat de colors que fa servir i la increïble gamma de tonalitats que aconsegueix unir en cada pàgina impresa. Un altre dels trets genuïns és el traç, representatiu sobretot en dos dels seus llibres on el color acaba sent una gradació de grisos i negres sobre blancs, Secretos en el bosque i Hermosa soledad. Aquest últim títol és el més personal dels publicats per l'autor. És un colpidor i poètic diari revisat dels anys de lluita contra la leucèmia que recull dibuixos, pensaments, imaginacions, idees... amb comentaris d'una lectura posterior de l'autor que enriqueixen el lector fent-lo reflexionar.

Aquest nadal, Barbara Fiore ha publicat una obra de col·leccionista: una selecció de làmines de les il·lustracions de Jimmy Liao en gran format. Són precioses.