18/12/12

Recomanacions d'advent. Dia 18: Padres liberados, hijos liberados

padres_liberados


Recomanacions d'advent. Dia 18: Padres liberados, hijos liberados

Com a mares hem llegit i rellegit Padres liberados, hijos liberados moltíssimes vegades, l'hem comprat per regalar-lo a amics i familiars, l'hem deixat a mares i pares propers, l'hem recomanat a la llibreria, els nostres clients l'han recomanat en els seus cercles... Avui volem explicar-vos per què ens agrada tant aquest llibre. Per això recuperem la recomanació que vam fer a principis d'any i que continua sent completament vigent. 

“A tots els pares, en qualsevol lloc del món, que alguna vegada s’han dit a ells mateixos: Ha d’haver-hi una forma millor!”

Així comença el primer llibre que van publicar l’Adele Faber i l’Elaine Mazlish, Padres liberados, hijos liberados, on les dues mares expliquen de manera senzilla com anaven posant en pràctica a casa les tàctiques apreses als tallers que organitzava el psicòleg infantil Haim Ginott per millorar les relacions pares-fills i fer més agradable l’ambient familiar.

Escrit de forma clara i propera, com si fos una novel·la, el llibre està ple de situacions quotidianes, reflectides amb molt sentit de l’humor, on veiem que és possible canviar a poc a poc la forma de comunicar-nos amb els fills. La base és deixar de fer servir paraules que avaluen (evitar renyar, lloar i encasellar) per fer servir paraules que descriuen el que veiem o el que sentim, perquè conviden el/la nen/a a buscar les seves pròpies solucions als problemes. Un exemple: “Si a un nen li cau un got de llet, li diria: Veig que ha caigut la llet, i li donaria un drap. D’aquesta manera evito la culpa i remarco el que cal fer”.

Aquest llibre i els altres publicats per Faber i Mazlish treballen la manera com els adults ens relacionem amb els infants, que podem extrapolar a com ens relacionem amb altres adults. Són lectures que donen propostes concretes per millorar les relacions.

Alguns llibres d’Adele Faber i Elaine Mazlish publicats per l’editorial Medici que trobareu a les biblioteques i a les llibreries (per descomptat, al Pati de llibres!):

Padres liberados, hijos liberados. Guía para tener una familia más feliz
Hermanos, no rivales
Com hem de parlar perquè els fills escoltin i com hem d’escoltar perquè els fills parlin
Cómo hablar para que sus hijos le escuchen y cómo escuchar para que sus hijos le hablen
Cómo hablar para que sus hijos estudien en casa y en el colegio
Cómo hablar para que los adolescentes le escuchen y cómo escuchar para que los adolescentes le hablen

Per saber-ne més: